Economía y negocios

Un impagament de 70 milions d'euros

Per primera vegada el govern català posa xifra al què deu a les entitats socials des que va començar la crisi per impagaments al tercer sector, dilluns passat. Les organitzacions més afectades són les que es dediquen a l'atenció a la gent gran i als discapacitats.

ACN

El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, que en el seu discurs ha jugat a buscar la complicitat del sector, ha estat l'encarregat de donar la xifra. Una xifra parcial en la mesura que no inclou la resta de concerts d'educació i salut.

El govern català diu que espera que la situació es normalitzi cara l'agost. Es tracta però només d'un desig en la mesura que no hi ha cap compromís en ferm. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha estat molt taxatiu en aquest sentit.

Más información

Culpa l'Estat de no facilitar la liquiditat que necessita Catalunya per a fer els pagaments, una quantitat que ha qualificat d'assumible en qualsevol dels escenaris futurs. Insisteix en què no poden demanar ajuda al fons de liquiditat per les comunitats perquè encara no existeix.

En la mateixa línia argumenta que en desconeixen les condicions d'accés i reitera que no estan disposats a admetre condicionants polítics ni a donar cap xec en blanc a Madrid. Sigui com sigui, exigeix que l'Estat faciliti liquiditat amb urgència i alerta que si no ho fa els impagaments es poden produir mes rere mes.

Defensa que és el Tresor Espanyol qui ha de respondre i l'ha qualificat d'imperfecte en la mesura que no transfereix liquiditat de forma sistemàtica. També alerta que el context és el què és i que l'anunci ahir del Banc Central Europeu de no moure's fins que l'Estat demani oficialment un rescat, perjudica indirectament la tresoreria de la Generalitat, que passa ara mateix pel pitjor moment de la història.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00