Sociedad

CDC demana unes eleccions "plebiscitàries" si hi ha avançament electoral

Josep Rull descarta a curt termini acords amb el PSC i reclama a ERC "generositat"

El Secretari d'Organització, Josep Rull, diu a la SER que si el President Artur Mas es veu en un carreró sense sortida, s'hauran de celebrar unes eleccions en les que els partits hauran de definir-se en el seu programa electoral sobre la tenir o no un Estat Propi

El número 3 de Convergència, Josep Rull, que a principis de mes va dir "o pacte fiscal o independència", dóna més pistes a la Cadena SER sobre quines passes ha de seguir el Govern si considera en algun moment que està en un carreró sense sortida, com podria ser un NO al Pacte Fiscal o un ofeg extrem a les arques catalanes.

Más información

Si Artur Mas avança eleccions, que aquestes siguin "plebiscitàries"; és a dir, que els programes electorals de cada partit defineixin un posicionament clar sobre la Independència. Rull afegeix que aquestes eleccions haurien de servir donar "un pas endavant molt contundent de cara a la sobirania de Catalunya".

Són declaracions de Josep Rull al Balcó de la Cadena SER, on també ha parlat de la situació que viu el PSC, el principal partit de l'oposició. El veu "fracturat", "descentrat" i amb "falta de lideratge" i de seguir, creu que perilla com a segona força al Parlament. A curt termini, pels propers pressupostos, descarta entrendre-s'hi, aposta per mirar cap a les forces que van ajudar a aprovar el pacte fiscal i en concret Esquerra Republicana, a qui demana "generisitat" i "responsabilitat", "són temps de pocs lemes i pocs eslògans. Ara les forces nacionalistes hen de tancar files i treballar pel pacte fiscal i la sobirania del país".

Sobre el rescat, avisa al Govern central que seria "suïcida" aprofitar-lo per controlar políticament Catalunya, creu que això seria una humiliació. Si Rajoy vol que Espanya surti de la crisi, ho ha de fer comptant amb la Generalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00