Ocio y cultura

El conseller de Cultura no creu que el Govern apliqui una moratòria a l'IVA cultural

Augura que d'aquí 3 mesos quan vegin que baixen la recaptació, hauran de fer marxa enrera. El sector cultural preveu pèrdues importants d'espectadors i en conseqüència d'ingressos i per tant, adverteix també a Hisenda que hi sortirà perdent

Una carta d'agraïment per les seves observacions. És l'única resposta que ha rebut el conseller de Cultura, Ferran Mascarell a les explicacions que va enviar a Hisenda donant-los dades i arguments dels efectes que tindrà que els serveis culturals passin del 8 al 21 per cent. Per tot plegat, Mascarell ha explicat en una entrevista al programa L'Hora L que no confia en què el consell de ministres dicti demà una moratòria en aquest increment.

Els efectes poden ser segons el president del Gremi d'empresaris del cinema de Catalunya, Camilo Tarazon, terribles. De fet, han fet un estudi que han enviat a Hisenda en què li exposen el destí de moltes empreses.

Toni Albadalejo, vicepresident de l'Associació d'empresaris del teatre de Catalunya augura també un descens important en el nombre d'espectadors i descriu de quina manera la suma de tributs els pot acabar passant factura.

Más información

També els espectacles musicals se'n ressentiran. Festivals com el Primavera Sound han vist com els espectadors han decidit comprar els abonaments abans que pugi el preu amb l'increment de l'IVA. Això abans que se sàpiga fins i tot quins artistes hi participaran. El Primavera Sound, per exemple, ja ha venut 10.000 abonaments. El seu director, Alberto Guijarro explica que el marge que els queda és tan curt que molts promotors han deixat córrer algunes propostes.

Per tot plegat, tant el conseller de Cultura com els empresaris del sector cultural auguren que d'aquí uns mesos Hisenda farà comptes i s'adonarà que amb la pèrdua d'espectadors, baixen la recaptació i per tant, haurà de repensar-s'ho. Països com Portugal i Holanda ho han hagut de fer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00