Economía y negocios

Remodelació al grup parlamentari del PSC

El PSC substitueix Joaquim Nadal per Xavier Sabaté al grup parlamentari i l'envia a la vicepresidència segona del Parlament. Iceta deixarà de ser el portaveu dels socialistes a la cambra i Collboni ocuparà el seu lloc

ACN

El PSC comença el curs amb canvis polítics, i canvis importants. La direcció del partit ha decidit treure Joaquim Nadal del capdavant del Grup Parlamentari per situar-hi Xavier Sabaté, exconseller de Governació i delegat del Govern a Tarragona amb José Montilla. Ara ocupava el càrrec de portaveu adjunt a la cambra catalana. D'aquesta manera se suposa que el Primer Secretari Pere Navarro completa la renovació del partit després del Congrés de ja fa quasi 10 mesos.

Navarro, que ja feia temps que insinuava que tard o dora hi hauria canvis, treu de la primera plana política Joaquim Nadal i deixa també en un segon pla Miquel Iceta, que deixa de ser portaveu al Parlament. Ho serà a partir d'ara el que ja és portaveu del partit, Jaume Collboni.

Más información

Els canvis de Nadal i Iceta, dos homes forts de l'anterior executiva, es llegeixen en clau de relleu i renovació, un intent de passar pàgina del nou PSC. Pere Navarro també ha relegat la portaveu adjunta al Parlament, Laia Bonet, segons fonts socialistes, en favor de Rocio Martínez Sampere i Eva Granados. Durant tot l'estiu, Bonet ha estat força reivindicativa amb la direcció del Partit reclamant unes eleccions primàries realment obertes a la ciutadania.

Per tant, rentat de cara a la cúpula del PSC al Parlament, grup parlamentari constituït abans del Congrés del partit. A la presidència Xavier Sabaté substitueix Joaquim Nadal. Jaume Collboni serà portaveu en el lloc de Jaume Collboni. Rocio Martínez Sampere i Eva Granados seran les portaveus adjunts, substituint Laia Bonet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00