Economía y negocios

Nervis i frustració entre els aspirants a substitut de mestre

Problemes tècnics a la web de la Conselleria, vital, per poder confirmar la feina, ha generat encara més angoixa de la que tenien els docents que hi optaven

Nou matí de nervis i frustració pels aspirants a ocupar una de les places de substitut que Ensenyament ofertava per aquest curs. Problemes tècnics a la web de la Conselleria, vital, per poder confirmar la feina, ha generat encara més angoixa de la que tenien els docents que hi optaven. També s'ha confirmat que, encara que comencin a treballar abans, aquests mestres només cobraran a partir del dia que comenci el curs.

Un dia més, desenes d'interins han passat bona part del matí davant la pantalla de l'ordinador pendents de si aconseguien plaça, en definitiva un lloc de treball, malgrat la precarietat d'una feina, que no començaran a cobrar fins el dia 12 i amb una retallada del 15 per cent del sou. Tampoc els mesos d'estiu. És el cas d'en Jaume Saurí. Li ha tocat el mateix institut que el curs passat. Quan va plegar abans de vacances ja sabia que aquesta plaça estaria vacant. Però creu que adjudiquen ara aquesta vacant "per estalviar-se el salari de juliol i agost".

Más información

L'altra cara de la moneda és Jordi Soldevila, professor d'anglès, parla i escriu 4 idiomes, està llicenciat en Traducció i ha fet classes a Cambrigde i Oxford. No ha aconseguit plaça.

Alguns substituts han tingut alguns problemes tècnics durant el matí per veure, per exemple, la llista de places adjudicades. Ensenyament, diu, en canvi, que tot ha anat com una seda i que el problema és que els docents no seguien les instruccions de la pàgina web.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00