Sociedad

El líder dels Casuals s'enfronta a mig segle de presó

El fiscal acusa el líder de la facció més radical dels Boixos Nois de liderar una banda que, disfressats de Guàrdies Civils, es dedicava a apropiar-se de la droga de narcotraficants, després de torturar-los brutalment

Segons el fiscal, la banda estava formada per 17 membres, 15 dels quals s'asseuran al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona a partir de dimecres, entre ells el cap dels Casual, Ricardo Mateo.

El ministeri públic assegura que es valien dels uniformes i armilles reflectants de la Guàrdia Civil que havia adquirit un dels membres de la banda, que havia sigut agent d'aquest cos de seguretat durant alguns anys.

Primer contactaven amb els narcotraficants i després de quedar amb ells per comprar-los droga, apareixien a la cita amb aquesta disfressa, simulant un operatiu policial i propinant enormes pallisses als traficants, que el fiscal arriba a descriure com a pràctiques "d'una inhumana crueltat", en el seu escrit d'acusació.

Más información

Entre elles, van arribar a tallar el dit a una de les víctimes amb una destral. I la tàctica, segons el fiscal, els va servir en multitut d'ocasions, fins que finalment la policia els va aconseguir detenir.

A banda de Mateo, la resta dels acusats, la meitat dels quals pertanyen també a la facció radical dels Casual, s'enfronten a penes de fins a 30 anys de presó.

El judici, que es farà a l'Audiència de Barcelona, s'allargarà dos mesos, fins el 14 de novembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00