Sociedad

Els "Casuals" es neguen a declarar

La meitat dels processats, tots ells membres dels Casuals, l'ala radical dels Boixos Nois, acusats d'extorquir a narcotraficats s'acullen al seu dret a no declarar, entre ells el cap, Ricardo Mateo, a qui el fiscal demana 50 anys de presó

MONTSE RIART

Aquest dimecres ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici contra alguns dels membres de la facció més radical dels Boixos Nois, els Casuals, entre ells el seu líder, Ricardo Mateo. El fiscal els acusa de crear una banda que extorquia i torturava narcotraficants per pendre'ls la droga. El minsteri public els demana entre 30 i 50 anys de presó.

Entre els que no han volgut declarar hi ha el líder dels Casual, Ricardo Mateo, per qui el fiscal demana mig segle de presó. L'acusa de controlar totes i cadascuna de les accions de la banda.

Tampoc no ho farà Carlos Muñoz, condemnat el 2005 per matar un noi a ganivetades en una discoteca del barri barceloní de Sants.

Más información

De fet, la majoria dels 15 processats en el judici acumulen multitut d'antecedents per violència. La investigació de la seva activitat va deixar al descobert que feia anys que també extorquien propietaris de discoteques i un cop entre reixes van acceptar diners per apallissar altres presos.

A l'Audiència de Barcelona aquests dies s'els jutja però per presumptament torturar brutalment narcotraficants per quedar-se amb la seva droga.

El ministeri públic assegura que ho aconseguien disfressats de Guardies Civils, amb uniformes que un d'ells, exmembre del cos, havia aconseguit quan encara era agent. En el seu escrit d'acusació el fiscal assegura que primer quedaven amb ells i que es presentaven a la cita disfressats i simulant un operatiu policial.

Segons el fiscal, torturaven i apallissaven els narcos fins a aconseguir el seu proòpist, en pràctiques que el ministeri públic descriu com d'una "inhumana crueltat", com ara tallar-li un dit a una de les víctimes amb una destral.

Un altre dels processats, que sí que contestarà a les preguntes del seu advocat, Antonio Torn, és un dels membres més coneguts dels Casuals, per ser el responsable de les amenaces de mort a l'expresident del Barça, Joan Laporta, quan aquest va decidir expulsar del Camp Nou els aficionats més radicals.

El judici es rependrà dimarts vinent, després que aquest dimecres s'hagi hagut de suspendre perquè un dels advocats defensors va demanar la nulitat de les escoltes telefòniques. Considera que la policia es va equivocar a l'hora de punxar el mòbil i que l'acusació contra un dels processats no es sustenta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00