Sociedad

Ajuts per evitar que la pujada de taxes deixi gent amb talent fora de la UB

Uns 2.000 estudiants de la Universitat de Barcelona es podran beneficiar d'un fons del propi centre que servirà per finançar una part dels seus estudis. L'objectiu de la UB és que cap alumne amb talent es quedi fora dels estudis superiors perquè no pot costejar l'increment de taxes.

ACN

La Universitat de Barcelona destinarà un milió d'euros a aquest programa especial d'ajuts amb que intentarà resoldre alguns dels casos que quedin exclosos de les beques generals del ministeri perquè no tenen la nota mínima necessària o atendre situacions concretes com ara la pèrdua de feina o problemes personals sobrevinguts que ja estan fent que alguns estudiants es plantegin no continuar els seus estudis.

La UB ha decidit també aplicar el descompte màxim del 30 per cent en el preu dels màsters oficials.

El rector Didac Ramírez ha fet una crida a tots els estudiants perquè sol.licitin una beca, sigui del ministeri, sigui de la conselleria malgrat l'aplicació d'aquests ajuts tindrà d'entrada un impacte negatiu de fins a 15 milions d'euros en el pressupost de la universitat. 15 milions que no està clar qui assumirà.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00