¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Duran diu que autodeterminació no equival a independència i que Catalunya "no farà cap disbarat"

El secretari general de CiU, en una entrevista a la Cadena SER, assegura que el Govern no se saltarà la llei però defensa la necessitat d'un referèndum

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida /

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha remarcat aquest dimecres que dret a l'autodeterminació no equival a independència necessàriament, i ha demanat tranquil•litat perquè Catalunya, ha dit, "no farà cap disbarat". En declaracions a la Cadena SER, ha garantit que el Govern no se saltarà la llei si l'Estat prohibeix la celebració d'una consulta, però ha defensat la necessitat d'un referèndum amb l'argument que és "perfectament democràtic". En tot cas, ha afegit que ell pot defensar un referèndum d'autodeterminació i apostar per una fórmula de convivència amb Espanya, tot subratllant que encara no hi ha cap plantejament electoral acordat entre Convergència i Unió.

Segons Duran, no es pot mesurar la força de l'independentisme a través d'una manifestació, perquè ell mateix va assistir-hi sense reclamar l'estat propi. Ha opinat que un referèndum, en canvi, és un plantejament "perfectament democràtic". Això sí, ha assegurat que si Espanya s'hi oposa, el Govern no passarà per sobre de la llei. "No ens saltarem la llei, el que ha dit Mas és que cal dialogar amb les institucions", ha dit.

El líder d'UDC ha volgut fer un altre aclariment remarcant que el dret a l'autodeterminació "no és equivalent a independència". "Jo puc defensar un referèndum i apostar per una fórmula que convisqui amb Espanya", ha argumentat. De fet, ha remarcat que el seu partit defensa un model de confederació, i això vol dir "continuar treballant junts però des del reconeixement d'una sobirania que la Constitució ara no dóna" a Catalunya.

Mentre es parli de dret a decidir i d'estructures d'estat, ha continuat, no hi ha diferències amb la postura del seu partit, tot i reconèixer que hi ha "matisos". Al seu parer, hi haurà "llenguatges diferents" entre CDC i UDC quan es parli de referèndum per a una "proposta secessionista que no té en compte que l'important és la nació i que no s'entén nació sense persones i se salta la cohesió social". En tot cas, ha insistit que no hi ha cap programa electoral establert, i serà en el moment d'elaborar-ho quan CDC i UDC hauran de posar-se d'acord.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?