Sociedad

L'Audiència de Lleida considera desproporcionada la fiança d'Ausàs

Jordi Ausàs, exconseller de Governació de la Generalitat, acusat de pertànyer a una xarxa vinculada al contraban de tabac, guanya el recurs interposat contra el dictamen de presó sota una fiança de 145.000 euros que va haver de dipositar per poder-ne sortir.

Imatge d'arxiu de Jordi AusàsCADENA SER

L'Audiència de Lleida considera que la jutgessa de la Seu hauria d'haver decretat la llibertat sense fiança per Ausàs, perquè no hi havia risc de fuga, ni tampoc la possibilitat de destrucció o alteració de proves, i també pel seu arrelament a la capital de l'Alt Urgell.

Creu que la mesura d'enviar a Ausàs a la presó sota fiança de 145 mil euros, es qüestionable, gravosa i desproporcionada, tal i com també va donar aquesta mateixa raó pel guàrdia civil imputat.

La instrucció sobre aquest cas de delicte de contraban, però, segueix el seu curs. Hi ha 7 persones acusades de contraban de tabac per valor de més de 117.000 euros

L'Audiència de Lleida també va donar la raó al recurs que va presentar el guàrdia civil inculpat en aquesta xarxa, a qui va correspondre, després d'Ausàs, la segona indemnització mes alta per poder sortir de la presó.

Más información

El fet que en tots dos casos s'hagi donat la raó als presumptes delinqüents vol dir, segons alguns dels seus advocats que la mesura de la jutgessa de la seu d'Urgell de decretar presons sota fiança eren desproporcionades al contraban de tabac incautat per la policia.

Encara no hi ha data per celebrar aquest judici.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00