Sociedad

El copagament de medicaments es comença a aplicar als pensionistes

Els pensionistes començaran a pagar a partir de dilluns part del cost dels medicaments que consumeixen, en aplicació del decret del Govern central. La mesura va entrar en vigor l'1 de juliol, però el cobrament no s'ha fet efectiu fins aquest dilluns.

Imatge d'una farmàciaACN

Catalunya va optar per ajornar-ho per a adaptar el sistema: els catalans ja paguem un euro per recepta i la Generalitat havia de recalcular els límits que imposava l'Estat per no cobrar de més a cap usuari.

A partir de dilluns, però, els pensionistes catalans (1.700.000 persones) hauran de començar a abonar la part corresponent de les noves compres i també els imports acumulats des de l'1 de juliol. El fet que el pagament no es fes efectiu no vol dir que se'n lliuressin. "Nosaltres simplement hem informat del que s'ha anat acumulant, el control el porta el departament de Salut", explica el tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Joan Calduch.

Els pensionistes podran liquidar els imports pendents de cop o bé fraccionar el pagament. La previsió del departament de Salut és que en dos o tres mesos s'hagin abonat tots els imports.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00