Ocio y cultura

Grans festivals culturals fora dels pressupostos del Ministeri

El Saló del Còmic, el Festival de Peralada o el Temporada Alta de Girona, entre d'altres, no apareixen als nous pressupostos del govern central

Grans cites culturals com ara el Saló del Còmic, el Festival de Peralada o el Temporada Alta de Girona i Salt, ni tan sols apareixen als pressupostos del Ministeri de Cultura per l'any vinent. La retallada en l'àmbit cultural supera el 50% segons la Generalitat. El sector pren posicions.

El conseller de cultura, Ferran Mascarell, diu que es reunirà amb tots els sectors per, d'una banda, plantar cara davant el Ministeri de Cultura i de l'altre, buscar alternatives que en el cas del cinema podrien passar per un acord nacional per la producció que s'està negociant amb els productors.

Más información

Pel que fa als festivals, els responsables del Trapezi de circ, Salvador Sunyer, o del Temporada Alta de teatre, Ferran Madico, consideren que "el PP s'està carregant un dels elements de cohesió de la societat".

El Festival Trapezi, el Temporada Alta i el Saló del Còmic són algunes de les cites culturals que fins l'any passat rebien subvencions del Ministeri de Cultura i que ni apareixen el pressupost del 2013. A l'Hora L de Catalunya hem parlat també amb Carles Santamaria, director del Saló del Còmic, que acusa al govern de "girar l'esquena a una industria que funciona i va a més".

Un altre festival, el de Cinema de Sitges, va rebre l'any passat 90.000 euros i de moment no tenen cap confirmació de què passarà amb aquesta subvenció l'any vinent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00