Sociedad

El PSOE demanarà la reprovació del ministre Wert

La portaveu del grup socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, afirma que José Ignasi Wert hauria de dimitir perquè les seves paraules reprodueixen la "pitjor dreta centralitzadora, uniformadora i totalitària". En canvi, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, ha justificat d'alguna manera el ministre recordant que també des de CiU s'ha parlat de la seva voluntat de catalanitzar els nens al col.legi.

La portavoz del Grupo socialista en el Congreso, ha pedido la dimisión de José Ignacio Wert porque sus palabras son el reflejo de "la peor derecha, la totalitaria"CADENA SER

Els socialistes espanyols creuen que el ministre de Cultura, José Antonio Wert, hauria de dimitir després de les seves paraules. Conscients, però, que no ho farà, sí que han anunciat, a instàncies dels diputats del PSC, que demanaran la seva reprovació. Ho ha dit la portaveu al Congrés, Soraya Rodríguez, a l'Hoy por Hoy de la SER i ha afirmat que les seves paraules reprodueixen la "pitjor dreta centralitzadora, uniformadora i totalitària".

Paral.lelament, el Partit Popular català mostrava avui el seu suport a José Antonio Wert. Alícia Sánchez Camacho, que ahir no s'hi havia referit, ha defensat el ministre de les crítiques que ha rebut. Ho ha fet atacant, en aquest cas el Govern de CiU, que segons Sánchez Camacho és qui nacionalitza els alumnes. Ha recordat una nota oficial de la Consellera Rigau, de l'any passat, en la que parlava de catalanitzar el sistema educatiu.

Más información

La ressaca de les paraules de Wert ha estat molt present avui al Congrés. Jordi Xuclà, de CiU, diu que són paraules pròpies del nacionalisme espanyol de segle passat i recalcitrant, i Joan Tardà, d'ERC, li ha donat les gràcies per ajudar a tants catalans a obrir els ulls.

Soraya Rodríguez: "Wert debe dimitir. Sus palabras reproducen la peor derecha"

12:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121011csrcsrnac_2.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00