Sociedad

L'atenció als infarts obrirà fins a les vuit

Les unitats d'hemodinàmica dels Hospitals Josep Trueta, Arnau de Vilanova i Joan XXIII de Tarragona obriran fins a les vuit del vespre a partir d'avui. L'horari d'aquesta unitat d'atenció als infarts s'amplia 4 hores entre setmana i s'ofereix guàrdia localitzada els caps de setmana i festius.

L'equip de la unitat d'hemodinàmica del Joan XXIII de Tarragona, fent una angioplàstia primària a una pacient infartada.ACN

En el cas de Tarragona, per exemple, amb aquesta ampliació d'horari es calcula que es podran atendre 80 casos més a l'any. De cara l'any 2014 està previst que la unitat obri les 24 hores. La pressió ciutadana i la demanda han fet dilatar l'horari d'aquest servei.

Fins ara, els ciutadans de Tarragona i les terres de l'Ebre que necessitaven aquesta atenció s'havien de desplaçar a Barcelona a partir de les 4 de la tarda.

A Catalunya es produeixen uns 6.500 infarts a l'any i d'aquests el 40% requereixen una angioplàstia primària, intervenció que es vol garantir a curt termini amb aquesta ampliació horària de les unitats d'hemodinàmica.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00