Sociedad

Catalunya ha perdut 140.000 joves d'entre 23 i 30 anys en els últims tres anys

Així ho reflexen les dades d'estimació de població publicades per l'Institut Nacional d'Estadística. Els experts consultats per la SER no acaben de donar fiabilitat a aquestes xifres i creuen que, en realitat, el descens ha estat força menor.

A l'octubre del 2009 a Catalunya hi havia 823.000 joves d'entre 23 i 30 anys. Segons l'INE, al mateix mes d'enguany, només n'hi haurien 680.000, és a dir, en tres anys, hi hauria hagut un descens del 17%.

Experts de diferents universitats consultats per la SER no se n'acaben de refiar. Segons diuen, aquestes estadístiques estan fetes en base a estimacions. Això vol dir que, a través d'un model matemàtic i d'algunes dades de població d'altres anys, fan una projecció de quanta gent creuen que viu ara a Catalunya.

Tot i així, reconeixen que és més que probable que la població hagi baixat, però no tant com diu l'INE. Entre les causes: que la gent hagi marxat a buscar feina a altres llocs, que hi hagi un envelliment de població o que els immigrants s'hagin donat de baixa del padró.

Más información

Segons aquests experts, en aquest últim cas no voldria dir que ja no visquin a Catalunya, sinó que podria ser que s'haguessin quedat sense feina i, com a conseqüència d'això, no els hagin renovat el permís de residència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00