Sociedad

Compromís electoral de CiU: consulta d'autodeterminació en la propera legislatura

Artur Mas ha presentat aquest diumenge el programa electoral de CIU, que inclou el compromís de convocar una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya en els propers 4 anys. Al programa hi ha més de 100 punts referents a estructures d'Estat.

Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida en la presentació del programa electoral de CiUACN

Superar la crisi, garantir l'Estat del Benestar i, com era d'esperar, avançar cap a l'Estat propi. Aquests són, segons Convergència i Unió, les bases del seu programa electoral, on s'hi recullen més de 100 mesures que fan referència explícites a les estructures d'Estat.

Per exemple, aconseguir una Agència Tributària Pròpia o gestionar les pensions i les cotitzacions a la seguretat social.

A més, de tot això, el text recull el compromís de celebrar una consulta en els propers 4 anys per tal , diu textualment, que "el poble de Catalunya pugi determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu". Segons el president Mas, després que el diàleg amb Espanya hagi fracassat durant els últims trenta anys, aquesta és la única via per assemblar-nos als millors països d'Europa.

Más información

Tot i que el programa és pels propers 4 anys, les grans fites en matèria econòmica o social estan fixats amb un horitzó de 8 anys.. són, bàsicament, aquells objectius que es van marcar a l'estratègia Europa 2020.

Duran i Lleida assegura que el referent ja no és Espanya, sinó la Unió Europea i diu que el que haurà de fer el govern català durant els propers 4 anys és rescatar els catalans.

Duran també ha llençat un missatge pel Partit Popular: diu que si tant s'estimen Catalunya, el que han de fer és deixar que els seus ciutadans s'expressin lliurement.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00