Economía y negocios

Iberia i British Airways llancen una OPA per tenir el 100% del control de Vueling

El govern català veu amb preocupació l'operació

ACN

Iberia ja era propietària del 46% de Vueling i ara vol fer-se amb totes i cadascuna de les accions de la companyia, és a dir, amb el 54% restant. Per fer-ho, ha presentat davant la Comissió Nacional de Valors una oferta que supera els 113 milions d'euros... dit d'una altra manera, pagarà 7 euros per acció, un 27% més del que costaven ahir al vespre.

El govern veu amb neguit aquesta operació, que deixaria Vueling, la principal aerolínia de l'Aeroport del Prat, en mans d'Internacional Airlines Group, empresa formada per British Arways (amb seu a Londres) i per Iberia (amb seu a Madrid). Recordem, que, a la seva vegada, el principal accionista d'Iberia és Bankia, entitat intervinguda pel govern espanyol. Per tot això, el conseller de territori i sostenibilitat, Lluís Recoder, tem que Vueling pugui acabar perdent presència a Catalunya.

Más información

"Així com Vueling ha apostat per l'aeroport de Barcelona, Iberia s'ha anat retirant progressivament i concentrant tota l'activitat a Madrid. Veiem amb inquietud aquesta OPA i estarem molt expectants", assegura.

La intenció de International Airlines Group és mantenir Vueling com una marca independent dins la resta del grup... això també voldria dir que continuaria enfocada cap als vols low cost de curta i mitja distància i que conservaria l'actual equip directiu amb Josep Piqué al capdevant. A més, en principi, dos anys enrere Iberia i els seus treballadors van signar un acord segons el qual el centre operatiu de Vueling NO podia ser desplaçat de Barcelona cap a Madrid.

Sigui com sigui, les accions de IAG estan caient per sobre del 2%, mentre que les de Vueling s'han disparat per sobre del 25.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00