Sociedad

Mas diu que farà consulta amb Catalunya dins o fora de la UE

El president i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha insistit en que pensa fer la consulta independentista tant si Catalunya continua dins Europa com si no. Mas ha rebut ara fa una estona el suport de més d'un centenar de personalitats del país que han signat un manifest de recolzament al seu projecte.

El candidat de CiU, Artur MasACN

El President Mas obre una campanya en el que l'encaix del seu projecte sobiranista dins la Unió Europea n'és un dels grans interrogants: "ahir ja vaig veure a Brussel·les que no serà un camí de roses sense espines" reconeixia aquest matí el President en referència als molts dubtes, a l'escepticisme que ahir va copsar a la capital europea.

Ara bé, Mas confirma que no es farà enrere i que encara que tingui la certesa que Catalunya quedaria fora de la Unió, ell voldrà fer la consulta.

Artur Mas, però, diu que ara ningú pot tenir la certesa de què passarà. I envia un missatge més cap a Madrid, que no deixin fer la consulta a Catalunya seria dinamitar la democràcia: "si el poble no pot ser preguntat, o no hi ha poble o no hi ha democràcia. El poble català hi és. Llavors, si és la democràcia que falla, haurem d'internacionalitzar el procés"

Más información

Això era a primera hora, més tard, aquest migdia, el President ha assistit a la presentació d'un manifest, signat per un centenar de personalitats, que li donen suport en el full de ruta cap a l'Estat propi.

Entre els signants el conseller Ferran Mascarell, així com altres polítics provinents del PSC. També acadèmics, gent de la cultura o economistes. Mascarell, exercint de portaveu, li ha dit a Mas que molts d'ells no l'han votat mai, però que ara li cedeixen el vot perquè lideri aquest procés amb cohesió i progrés social.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00