¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Contra la jornada continuada als instituts

Un informe de la Fundació Bofill diu que la implantació de la jornada continuada que s'ha fet a 7 de cada 10 Instituts públics de Catalunya, ha estat precipitada i apunta que el nou horari pot agreujar les desigualtats socials entre els alumnes dels centres de secundària

Els autors del document demanen que aquest model no s'estengui en cap cas a l'escola primària

Els estudis internacionals conclouen que concentrar totes les classes només al matí no que no té incidència en els resultats dels alumnes. Ni milloren ni van a pitjor. Però el que si té conseqüències és el que fan els adolescents amb les hores lliures i que depèn ras i curt del que els seus pares poden pagar. L'autora de l'estudi, la sociòloga Elena Sintes subratlla que implantar la jornada continuada sense mantenir el servei de menjador o fins i tot tancant l'escola a la tarda deixa desprotegits molts alumnes.

El 60 per cent de les famílies catalanes tenen problemes per arribar a final de mes i a un 45 per cent de les llars ni el pare ni la mare arriben abans de les sis a casa.

Sintes subratlla a més que països com Alemanya on fa temps que s'aplica la jornada continuada estan fent marxa enrere i estan oferint activitats gratuïtes a les escoles no només als adolescents sinó obertes a tota la família.

Cargando