Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

Contra la jornada continuada als instituts

Un informe de la Fundació Bofill diu que la implantació de la jornada continuada que s'ha fet a 7 de cada 10 Instituts públics de Catalunya, ha estat precipitada i apunta que el nou horari pot agreujar les desigualtats socials entre els alumnes dels centres de secundària

Els autors del document demanen que aquest model no s'estengui en cap cas a l'escola primària

Els estudis internacionals conclouen que concentrar totes les classes només al matí no que no té incidència en els resultats dels alumnes. Ni milloren ni van a pitjor. Però el que si té conseqüències és el que fan els adolescents amb les hores lliures i que depèn ras i curt del que els seus pares poden pagar. L'autora de l'estudi, la sociòloga Elena Sintes subratlla que implantar la jornada continuada sense mantenir el servei de menjador o fins i tot tancant l'escola a la tarda deixa desprotegits molts alumnes.

El 60 per cent de les famílies catalanes tenen problemes per arribar a final de mes i a un 45 per cent de les llars ni el pare ni la mare arriben abans de les sis a casa.

Sintes subratlla a més que països com Alemanya on fa temps que s'aplica la jornada continuada estan fent marxa enrere i estan oferint activitats gratuïtes a les escoles no només als adolescents sinó obertes a tota la família.