Sociedad

Artur Mas inclourà els afers exteriors en una conselleria

El candidat de CiU i actual president de la Generalitat ha anunciat que les relacions europees i internacionals estaran en mans d'un conseller per donar la màxima rellevància al procés sobiranista a l'estranger.

Artur Mas, aquest dissabte en roda de premsaACN

Mas també ha volgut rebatre els arguments dels que veuen una Catalunya independent enfonsada econòmicament.

Más información

El president de la Generalitat diu que Catalunya no s'ha d'esperar al referèndum per crear estructures d'estat. La primera que potenciarà, ja de forma inmediata, serà l'acció exterior. No crearà una conselleria específica però sí que li donarà més visibilitat en el futur govern. "L'acció exterior la portarà directament un membre del Govern, un conseller o una consellera, en aquest moment això està dintre del departament de Presidència, en la propera legislatura pujarà de rang i de nivell per donar-li visualització d'estructura d'estat", ha explicat el candidat de Convergència i Unió.

Avui Artur Mas ha intentat defensar la viabilitat d'una Catalunya independent davant dels que diuen que no seria possible de cap manera. Assenyalant sobretot al Partit Popular, Mas diu que "aquestes campanyes de la por són un mirall de les pròpies pors, i les pors les tenen en la mesura que saben que una part molt significativa de la societat catalana ha dit prou, i aquesta és la por que tenen i que intenten reflectir moltes vegades en aquestes campanyes sistemàtiques de la por que no portaran enlloc".

Segons el president, podria ser que alguna empresa marxés d'una Catalunya independent però diu que el nou estat propi també podria ser un reclam per altres firmes.

D'altra banda, Mas s'ha felicitat per la moratòria sobre els desnonaments però ha lamentat que s'hagi trigat tant en posar fil a l'agulla. Segons Mas, el govern català, amb la seva mediació, ha evitat que en l'últim any i mig un milió de persones perdessin casa seva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00