Sociedad

Mig miler de persones es manifesten en defensa de la sanitat pública

Els manifestants demanen que s'eliminin les retallades i l'euro per recepta i asseguren que aquestes mesures busquen la privatització de la salut pública catalana.

Mig miler de persones s'han manifestat amb el lema 'Si ens roben la sanitat ens tallen la vida!'.ACN

Amb bates blanques i sota el lema "Si ens roben la sanitat, ens roben la vida", els manifestants han recorregut el centre de Barcelona. A la convocatòria s'hi han afegit malalts que es neguen a pagar l'euro per recepta com la Maria del Carmen Cuchilleros, que pateix parkinson però ha decidit utilitzar teràpies alternatives perquè entre copagament i euro per recepta no s'ho podia permetre: "Havia de pagar 8 euros d'euro per recepta més el 10% del medicament, que val 2.250 euros al mes, i com sóc una pensionista com tantes altres que està mantenint a la seva família i pagant un lloguer desorbitat, a sobre això ja és excessiu".

Les entitats socials es queixen de que les retallades i mesures com l'euro per recepta s'han aplicat sense previsió i asseguren que perjudiquen als malalts més severs i a les persones més desafavorides per la crisi. Teresa Crespo, presidenta de l'Associació d'Entitats Catalanes d'Acció Social, assegurava a l'A vivir que son dos dias de la Cadena SER que "hi ha persones que no cobren el PIRMI i han de pagar l'euro per recepta, colpejats per dos costats, és una normativa feta malament i de manera precipitada".

Más información

Sindicats i entitats presents a la manifestació també han protestat contra l'externalització de serveis sanitaris i la fragmentació de l'Institut Català de la Salut.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00