Sociedad

El jutge del cas Palau rep un anònim amb noves dades

El jutge que instrueix el cas Palau de la Música ha rebut un carta anònima amb nous indicis sobre les presumptes comissions que hauria ingressat Convergència Democràtica de diverses empreses, a canvi d'adjudicacions en obra pública

Façana del Palau de la MúsicaLLUIS VILARO - ACN

En la carta, a la que ha tingut accés la SER, aquest exdirectiu, que no s'identifica, assegura que eren diverses les empreses que pagaven comissions a la Fundació Trias Fargas a canvi d'adjudicacions d'obra pública.

El remitent explica que el pagament es feia el mateix dia de l'adjudicació o durant els dos mesos posteriors, un fet que assegura que es pot contrastar comparant els noms de les empreses que apareixen al registre de donacions de la Fundació Trias Fargas o en els certificats amb les adjudicacions publicades al Butlletí Oficial de l'Estat en aquest periode.

La carta també explica que les presumptes comissions oscil·laven entre el 3 i el 5 per cent de l'import de l'adjudicació.

Más información

Ara el jutge ha incorporat el document a la causa, tot i que segons fonts properes a la investigació consultades per aquesta emissora, no té previst obrir cap diligència nova al respecte, com tampoc ha fet amb la resta d'anònims que han rebut els investigadors del cas Palau.

De fet, en el sumari de la causa se n'inclou un anterior a l'obertura de la investigació que ja aportava dades sobre les presumptes irregularitats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00