¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

L'euro per recepta és inconstitucional

Un informe elaborat pel Consell d'Estat considera que s'ha de impugnar l'article de la llei catalana que imposa l'euro per recepta perquè aquesta mesura pot provocar una ruptura de l'exigència constitucional que l'accés a les prestacions farmacèutiques es produeixi en condicions d'igualtat en tot el territori de l'Estat

Imatge de la concentració davant el Departament de Salut de la plataforma Prou Retallades /

En el seu informe, a què ha tingut accés la Ser, l'organisme consultiu entén que aquesta mesura pot provocar una ruptura de l'exigència constitucional que l'accés a les prestacions farmacèutiques es produeixi en condicions d'igualtat en tot el territori de l'Estat. L'informe assenyala que es vulnera la competència exclusiva de l'estat sobre coordinació sanitària i legislació de productes farmacèutics. En aquest sentit, afegeix que correspon al legislador estatal garantir la unitat mínima en les condicions d'accés a les medicines amb independència del lloc on resideixin i l'obligació de l'euro per recepta provoca desigualtat.

El Consell d'Estat també considera inconstitucionals una de les noves taxes judicials decidides pel govern d'Artur Mas

En concret la que suposa pagar entre 60 i 120 euros per presentar una demanda judicial ordinària o un recurs d'apel·lació. El dictamen del consell d'estat considera que a Catalunya es produeix una doble imposició perquè els ciutadans han de pagar una altre taxa, estatal, per aquests serveis. Un supòsit, el de pagar dues vegades la mateixa cosa, que està expressament prohibit a la llei de finançament de les comunitats autònomes, la LOFCA.

El consell d'estat no té res a dir, en canvi, de la taxa que la Generalitat ha implantat per aquells que demanin còpies de sentències o de documents inclosos en la seva causa, perquè en aquest cas no existeix cap tribut estatal en el mateix sentit.

Cargando