¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Guerra de xifres sobre el seguiment de la vaga

La convocatòria de vaga va tenir més èxit en es manifestacions de la tarda que no pas en les empreses. El seguiment va ser molt desigual, segons els sectors, i també segons les fonts perquè, un cop més, tornem a estar en plena guerra de xifres

Cartell a un comerç de Vilafranca del Penedès que va tancar per la vaga general /

El Govern català ha xifrat la participació a la vaga en un 17 per cent, sumant sector públic i privat. Els sindicats eleven el percentatge fins el 80 por cent.

) En sectors com la indústria i el transport el seguiment va ser generalitzat (del 95 per cent, segons els sindicats), mentre que al comerç va haver-hi de tot: establiments tancats des del principi; d'altres que havien obert però que van haver de tancar per l'amenaça dels piquets; i un tercer grup de comerços que van estar oberts i funcionant amb normalitat. Aquests darrers sobretot als barris, allunyats del centre on els piquets són més actius.

Als hospitals i ambulatoris la vaga va tenir molt seguiment, però bàsicament per part dels pacients. Mestres i professors també es va mostrar molt actius en el seguiment de la vaga. Segons el govern, 3 de cada 10 centres públics van fer vaga. Entre els privats, 1 de cada 10. A les universitats el seguiment va ser superior, del 55 per cent.

Cargando