Sociedad

Un de cada 50 catalans pateix càncer de pell

A Barcelona, aquest dissabte es tanca un congrés sobre melanoma que reuneix a experts internacionals en càncer de pell. I una de les conclusions és que veuen alarmant és l'increment d'aquest tipus de càncers a tot Espanya. Es lamenten que les crides dels últims anys a vigilar amb el sol gairebé no han servit de res.

Imatge de melanomamedicinews.info

Un de cada 50 catalans té melanoma i cada any moren entre 70 i 100 persones per culpa d'aquest càncer de pell. Les xifres d'afectats s'han disparat un 50 per cent en l'última dècada i els experts alerten que el nombre de casos podria créixer més.

Segons el director del Congrés celebrat a Barcelona, que ha reunit 900 dermatòlegs de 45 països, Josep Malvehy hi ha un problema de conscienciació sobre la gravetat d'aquest càncer ja que molts pacients pensen que amb una petita operació es resol el problema.

El principal factor de risc continua sent el sol o una exposició excessiva als raigs ultraviolats. Però no només per oci, en el primer cas, sinó que hi ha professions que obliguen a treballar al carrer. Els dermatòlegs recomanen en aquests casos portar roba adequada i protecció solar. Malgrat l'increment alarmant de casos

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00