Sociedad

Les víctimes d'accidents de trànsit demanen més contundència a la justícia

Avui és el dia mundial en memòria de les víctimes d'accidents de trànsit. I les associacions que treballen per aquesta memòria recorden que la justícia encara és massa tova. Sobretot amb algunes conductes de risc. És veritat que es castiga amb duresa si es condueix begut, però aquest càstig és menor per algú que es salti un semàfor, fins i tot si atropella algú

ACN

L'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit tem, a més, que si desapareix la figura de les faltes del Codi Penal, tal i com estudia el Ministeri de Justícia, algunes conductes tinguin encara menys pena, que ara. La presidenta de l'entitat, Eugènia Domènech reconeix que s'han fet alguns passos com crear les oficines d'atenció a les víctimes arreu del territori però creu que les dues grans assignatures pendents són: el suport psicològic als familiars i ferits després del sinistre i especialment el paper de la justícia.

La fiscalia especialitzada en seguretat viària rep actualment informació instantània de tots els accidents amb ferits greus i morts per poder encarar des del principi els casos com faltes o delictes. Malgrat tot, els recursos són escassos per arribar a tot i ràpid.

Más información

Aquesta tarda a les 5 se celebra al Museu Picasso de Barcelona una pregària intereligiosa en record de totes les víctimes i s'inaugura una exposició que posa rostre a les fredes estadístiques. En el que portem d'any han mort 184 persones i 950 han quedat ferides greus.

A més, aquest vespre s'il.luminarà el Temple del Tibidabo per simbolitzar la llum d'esperança de què no hi hagi més morts a la carretera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00