Sociedad

Jutgen el suposat cap d'una banda llatina per encarregar un assassinat

L'home ha negat davant del tribunal haver encarregat a dos menors ja condemnats que matessin la víctima com a càstig per haver abandonat la banda i ha assegurat que en el moment dels fets ja no era el líder del grup

Jutgen el suposat líder dels Bloods, una de les bandes llatines més violentes a Barcelona. A l'home, l'acusen d'encarregar a dos menors que matessin un dels membres que havia abandonat el grup. Ell ho ha negat tot: diu que ni era el cap de l'organització, ni va encarregar el crim, entre d'altres coses perquè assegura que no coneix els dos autors.

Els dos menors, ja condemnats per assassinat, van assegurar que havia sigut l'acusat qui els havia encarregat que matessin la víctima com a càstig per haver abandonat la organització que ell liderava.

Más información

Però l'home ho ha negat tot al judici: ha dit que va "deixar de ser el líder de la banda", uns mesos abans del crim, quan va ser pare, i ha assegurat que "no tenia cap relació amb els dos menors" condemnats per l'assassinat per un altre tribunal i que, per tant "no els podia haver encarregat res".

L'acusat també ha negat que els BLOOD es regisssin per un estricte codi de comportament, que, entre d'altres coses, castigava amb la mort els membres que volguessin traïcionar la banda o abandonar-la.

Aquest és precisament la tesi de la fiscal, que assegura que quan l'acusat va saber que la víctima volia marxar del grup, va ordenar els dos menors que el matessin i els va entregar una pistola perquè ho fessin.

La fiscal demana 20 anys de presó pel presumpte líder de la banda i un i mig per un altre membre del grup a qui acusa d'encobrir el crim.

Aquest segon acusat també s'ha desentés dels fets davant del Tribunal. Ha assegurat que va saber que algú havia matat la víctima "a través de les notícies", que no sabia que ningú "hagués encarregat el crim" i ha dit que "no recordava" perquè va trucar els dos menors condemnats reiteradament en les hores posteriors a l'assassinat.

La víctima va morir d'un tret al pit en un parc de l'Hospitalet de Llobregat, després d'haver-se arrossegat uns metres per demanar ajuda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00