Sociedad

L'Estat demanda als ajuntaments de Girona i Figueres per contractar trens per la Diada

El Govern central ha portat els ajuntaments de Girona i Figueres als tribunals per haver contractat dos trens per anar a la gran manifestació de l'11 de setembre

Varias decenas de catalanes ondean una bandera gigante de CataluñaXAVIER SÁNCHEZ

Es tracta d' un recurs contenciós administratiu interposat per la delegació del Govern de l'Estat a Catalunya perquè aquests dos ajuntaments van contractar dos trens especials a Renfe.

El Govern de Rajoy ho ha fet a instàncies d'un informe de l'advocacia de l'estat. La delegació del govern que comanda Maria de los Llanos de Luna hi veu irregularitats perquè considera que els consistoris no poden gestionar un servei com aquest amb finalitats polítiques.

Inicialment, els dos ajuntaments van decidir organitzar un tren però com que els bitllets es van vendre en molt poc temps, van decidir organitzar-ne un segon.

Més d'un miler de persones van acabar viatjant amb aquests trens especials. Tot i ser bonificat pels dos consistoris, cada usuari va acabar pagant 10 euros i els menors de 14 anys, 5 euros.

Más información

Els alcaldes de Girona i Figueres han rebut aquest matí la citació judicial per una vista que es farà el 14 de gener. Els alcaldes defensen que la contractació és "legal i legítima", que els usuaris van pagar els trens i que va generar fins i tot un superàvit que es va destinar al Banc dels Aliments.

Per contra, consideren "inadmissible" que el govern espanyol "usi amb interessos partidistes els instruments de l'Estat" i ho inscriuen dins la "campanya de la por del PP".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00