Sociedad

Imputats dos periodistes d'El Mundo per la querella de Mas per calúmnies

El Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona ha imputat als periodistes d'El Mundo Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta, després d'admetre a tràmit la querella per calúmnies i injúries presentada pel president de la Generalitat, Artur Mas, contra aquest diari. Un altre jutjat també ha admés a tràmit la querella de Felip Puig i la Direcció General dels Mossos contra els periodistes

La polémica portada del diario El MundoCADENA SER

Immediata i contundent decisió de la jutge que ha admès a tràmit la querella que Artur Mas va presentar la setmana passada per difamacions contra El Mundo pel cas de l'esborrany. I no només això. La magistrada ha imputat als dos periodistes que van redactar l'article que atribuïen al president, entre altres coses, la tinença de comptes corrents a paradisos fiscals, perquè hi veu indicis de delicte.

Más información

En un auto de 7 pàgines, la jutge Elisabet Castelló considera que els dos periodistes que van escriure els articles del Mundo, Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta, podrien haver comés un delicte d'injuries i calúmnies contra la figura del President Artur Mas, perquè el contingut de les informacions que van publicar durant la última setmana de la campanya electoral "lesionaria la dignitat i la fama del President".

Per tot plegat dicta dues mesures: imputa als dos redactors i els cita a declarar pel proper 19 de desembre i demana al ministeri de l'Interior que li confirmi l'existència del polèmic esborrany policial en el qual es basava l'article i que li remeti el document original.

El fet que la jutge hagi admés a tràmit la querella, que Convergència i Unió va presentar dilluns passat, tres dies després que es publiqués el polèmic article, també té un altre efecte: que el Fiscal Superior de Catalunya, que va obrir una investigació contra el diari pels mateixos delictes, s'haurà d'inhibir en favor del Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona, tal i com marca la llei.

Admeses a tràmit les querelles de Puig i els Mossos

D'altra banda, el Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona també ha admés a tràmit les dues querelles que van presentar la setmana passada el conseller d'Interior, Felip Puig, i la Direcció General dels Mossos contra el Diari. Ara bé, en aquest cas l'instructor no imputa de moment els dos redactors de les informacions, en les que s'assegurava que Puig hauria cobrat una comissió del Cas Palau i s'acusava els Mossos d'amagar i destruïr proves.

De moment qui encara no s'ha pronunciat és el Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona, que té sobre la taula la última de les querelles de Convergència Democràtica, en nom de Jordi Pujol, per un delicte d'injúries i calúmnies contra El Mundo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00