¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Artur Mas demana un pacte: "La nostra responsabilitat és important però és parcial"

Duran i Lleida i Artur Mas han comparegut en roda de premsa després de la seva reunió per analitzar els resultats electorals després de perdre 12 escons respecte a 2010

La reunió de CiU tenia un únic punt; analitzar i reflexionar sobre resultats electorals d'aquest diumenge en els quals CiU va perdre 80.000 vots però dotze escons respecte a les eleccions de 2010. "Assumim el resultat amb responsabilitat. El lema de la campanya era "La voluntat del poble" i l'acceptem tal com ha sortit de la urna, ha explicat Duren i Lleida al començament de la compareixença.

Els líders de CiU han mostrat la seva sorpresa pel resultat electoral, contrari al que apuntaven enquestes i sondejos. Duren i Lleida ha destacat que la victòria de CiU ha estat "completa i homogènia". Tots dos polítics han assenyalat que els resultats es donen després de dos anys de dur govern marcats per la crisi, l'herència de set anys de tripartit i les polítiques d'austeritat imposades per Europa i la reducció del dèficit públic exigida pel Govern del PP. "No són els resultats que esperàvem però són bons, els admetem", ha assenyalat Duren i Lleida, que ha apuntat que CiU va vèncer amb el doble de vots que la segona força política.

Artur Mas ha volgut començar la seva intervenció apuntant al fet que les urnes deixen un mapa polític "fragmentat i complicat". Mes ha insistit que les eleccions eren necessàries i que no es penedeix de l'avançament. El candidat de CiU ha explicat que les circumstàncies de 2010 no eren les mateixes que les d'ara i ha parlat del canvi sociològic que es donava a Catalunya que apuntava al fet que la gent volia decidir el seu futur. Ara, ha dit Mas, el panorama és "clar i més complicat".

Sobre els passos a donar, Mas ha explicat que encara és ràpid. Mas ha defensat que CiU liderarà Catalunya però que serà un lideratge parcial perquè no se'ls ha donat tot el respatller. "Cal dir la veritat, la nostra responsabilitat és important però és parcial. Hi ha altres formacions que hauran d'assumir una altra part de la responsabilitat".

Duran i Lleida ha assenyalat que encara és aviat per parlar amb altres formacions. "La pilota està en la teulada de les altres forces polítiques. Estem disposats però solos no podem". Artur Mas ha volgut subratllar que Catalunya necessita un Govern fort i amb estabilitat parlamentària, sense ella, ha dit Mas, "no podrem actuar. Si CiU no pot assegurar-la sola ha d'haver-hi algú que ens ajudi".

Artur Mas ha conclòs la seva intervenció dient que és prematur saber què succeirà i ha apuntat que es necessitarà un Govern fort liderat per CiU amb suports clars que permetin funcionar l'Executiu català o un Govern de coalició. "CiU instarà als altres partits a iniciar aquest debat, també a ERC i PSC", ha conclòs Duran i Lleida.

Cargando