Sociedad

El Govern d'Artur Mas anuncia la retallada més important en la història de la democràcia

Més de 4 mil milions d'euros en un sol any. Aquest és el càlcul que fa el govern en funcions de Convergència i Unió que intenta quadrar els pressupostos pel 2013

Francesc Homs, conseller de la Presidència i portaveu del GovernACN

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha previst aquest dimarts una retallada de més de 4.000 MEUR en els pressupostos de la Generalitat del 2013. En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha refermat que s'hauria de fer un ajust com a mínim equivalent a tot el que s'havia retallat entre el 2011 i el 2012. El portaveu ha subratllat, a més, que la partida destinada a interessos pujarà des dels 919 milions de l'any 2010 fins als 2.300 previstos pel 2013 com a conseqüència de decisions preses en anys anteriors en matèria d'execució d'obres que comencen a vèncer aquest any i sobretot el proper.

Homs ha argumentat que l'ajust que haurà de fer la Generalitat ve donat pels pressupostos generals de l'Estat, on hi ha una disminució "dràstica" de les transferències a Catalunya destinades a programes finalistes. Ha afegit a això els deutes pendents que no es paguen, com el fons de competitivitat o la disposició addicional tercera, i també l'increment de les despeses financeres.

En aquest punt, ha remarcat que si l'any 2010 hi havia una partida de 919 milions per pagar interessos, la previsió ara és de 2.300 perquè vénen venciments com a conseqüències de decisions preses en anys anteriors, en matèria de contractació d'obra pública, per exemple. Els pressupostos del 2012 recollien 1.994 MEUR per aquest concepte, tot i que a vegades aquesta quantitat baixa quan acaba l'any perquè s'ha aconseguit renegociar algun crèdit.

La combinació de tot això l'ha portat a confirmar que la retallada haurà de ser com a mínim equivalent a la que es va fer en els dos últims anys. En concret, l'ha xifrada en uns 4.000 MEUR.

Homs preveu una retallada de més de 4.000 MEUR l'any 2013

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121127csrcsrnac_13.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00