¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

CatalunyaCaixa rebrà 9.000 milions d'euros de Brussel·les

A canvi, haurà de reduïr el seu tamany en un 60 per cent. L'Estat, que és l'actual propietari de l'entitat, té 5 anys per vendre-la

Si no ho aconsegueix, les autoritats espanyoles haurien de presentar un pla de liquidació del Banc. Els accionistes i titulars de preferents perdran una part de les seves inversions.

A canvi de tots aquests sacrificis, arribaran concretament a Catalunya Caixa 9.080 milions d'euros. No s'ha fet una xifra oficial de com es traduiran aquests sacrificis. El cert és que l'any 2.017, la xarxa d'oficines s'haurà de situar entorn a la meitat de l'actual. Sobre els acomiadaments que s'hauran de produir, Brussel·les no obliga les entitats a aplicar els 20 dies d'indemnització per any treballat que contempla la reforma laboral. Si d'aquí 5 anys, malgrat tots els ajustos, no ha pogut vendre l'entitat, s'hauria de procedir a la seva liquidació, segons informava avui el Comissari europeu, Joaquín Almunia.

Pel que fa al cas del Banc de València, que passarà a mans de La Caixa i rebrà un ajut de 4.500 milions d'euros, Joaquín Almunia ha dit que l'entitat valenciana no és viable i la venda a Caixabank era més barata que liquidar el banc. Els accionistes i titulars de preferents també hauran de contribuir als plans de reestructuració amb una aportació global d'uns 10.000 milions d'euros.

Almunia: "Si el Govern no pot vendre Catalunya Banc en 5 anys, es procedirà a la seva liquidació ordenada"

Cargando