¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat adjudica un Àrea Bàsica de Salut a una empresa privada

Per primera vegada una empresa, la basca Eulen, s'encarregarà de la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala que, des de l'any 2000 havia gestionat Salut Empordà de l'Hospital de Figueres

El CatSalut li ha tret la gestió a l'Hospital de Figueres perquè l'oferta econòmica que ha fet aquesta multinacional basca, Eulen, és de gestionar-la per 2 milions 400 mil euros, que és un preu més barat del que oferia Salut Empordà.

Tot i que Eulen és una companyia dedicada a la seguretat, la neteja i els serveis domiciliaris, el CatSalut considera que també ha fet una millor oferta tècnica per fer atenció sanitària. Els metges i la resta de personal de l'ABS de l'Escala, que inclou el Centre d'Assistència Primària i l'atenció als pobles de la zona, seran absorbits i a partir d'ara pagats per Eulen.

Diu el director territorial de la conselleria de Salut, Josep Trias, que l'atenció als pacients d'aquesta zona de l'Empordà serà de la mateixa qualitat perquè el contracte obliga a uns estàndards, gestioni qui ho gestioni. Fins ara a Catalunya l'atenció primària la gestionaven fundacions sense ànim de lucre, cooperatives de metges o la majoria pública a través de l'ICS.

El CatSalut ha fet aquesta adjudicació juntament amb 16 àrees bàsiques de salut de Catalunya. Les quinze restants han estat prorrogades i adejudicades al gestor actual... es a dir que només ha canviat de mans la de l'Escala, que era l'únic lloc on una empresa privada es presentava per fer-se amb el concurs. L'hospital de Figueres havia guanyat els anteriors concursos els anys 2000 i 2006.

És una adjudicació provisional. Ara Eulen té 10 dies per presentar tota la documentació. A més l'hospital de Figueres pot presentar un recurs en contra l'adjudicació.

Cargando