¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Detingut un capo de la màfia marsellesa que vivia a Figueres

La Policia Judicial de Marsella el va detenir la matinada de dilluns a França. La Guàrdia Civil manté oberta l'operació per detenir més membres d'aquest clan a Catalunya

Detingut un capo de la màfia marsellesa que ha estat vivint durant 2 anys a Figueres. A la capital de l'Alt Empordà es dedicava a cultivar olives i sabons, i això ho compaginava amb viatges periòdics a França per controlar els seus negocis. En un d'aquests viatges a Marsella, l'han acabat arrestant. El cas ha estat tan rellevant a França que el Ministre de l'Interior gal ha sortit a donar-ne explicacions amb l'operació encara en marxa.

Raymon Mihière de 61 anys i conegut amb el sobrenom del xinès, perquè la seva mare és asiàtica, vivia a Figueres des de fa dos anys amb la seva família. Es movia a banda i banda de la frontera controlant els negocis criminals que mantenia amb els membres del seu clan a França. La Guàrdia Civil el va situar a l'Alt Empordà i a partir d'aquí es va fer un equip conjunt amb la Policia Judicial de Marsella que han estat treballant i compartint informació durant 18 mesos. Els agents el van arrestar la matinada de dilluns a la ciutat francesa. L'operació segueix oberta i la Guàrdia Civil té pendents diverses detencions a Catalunya de membres d'aquesta xarxa.

Mihière va ser detingut amb 9 persones més incloent figures històriques de la delinqüència organitzada marsellesa. A més, els van intervenir 26 quilos de cocaïna. Aquest individu que a Figueres amagava les seves activitats a través d'un negoci d'elaboració de sabons i cultiu d'oliveres, dues activitats, per altra banda, molt marselleses. Es dedicava a portar droga des de Sudàmerica. Està considerat entre els top ten de la màfia marsellesa. Té antecedents per tràfic d'armes.

Cargando