Ocio y cultura

El Liceu busca diners a Nova York

EL gran teatre del Liceu posarà en marxa una oficina a Nova York per aconseguir patrocinadors entre empreses i sobre tot ciutadans particulars en aquella ciutat.

El gran Teatre del liceu necessita compensar els 4 milions d'euros que preveu perdrà aquest any 2013 bàsicament per la rebaixa de l'aportació de l'estat i el descens de venda d'entrades que s'ha accentuat sobre tot amb l'increment de l' IVA. El director General Joan Francesc Marco diu que estan acabant de resoldre els problemes fiscals que comporta el fet de tenir mecenes internacionals, però considera que val la pena l'esforç.- "De les donacions per filantropia als Estats Units, el 73% són persones físiques que decideixen recolzar una iniciativa cultural o social perquè això els permet fer-se una desgravació en el seu impost de la renda".

Façana del Gran Teatre del Liceu

Más información

És la primera vegada que un gran centre de producció artístic de l'estat posa en marxa un programa de mecenatge internacional d'aquest tipus.-

En paral?lel, la direcció del Liceu ha començat a fer reunions amb les empreses i particulars que ja els patrocinen. En una d'aquestes trobades, feta ahir mateix, almenys tres empreses van fer saber a la direcció que estan disposades a incrementar les seves aportacions. Aquesta temporada no hi haurà cap canvi en la programació. De cara a la propera es preveu mantenir la qualitat però reduir el nombre de funcions per aconseguir ocupacions més altes. "hem de prioritzar la qualitat de la nostra proposta artística, perquè no fer-ho seria fatal, des del punt de vista artístic i econòmic perquè un producte devaluat es ven menys. No reduiríem el nombre de títols sinó el de funcions per adequar l'oferta que fem a la demanda existent que com li deia és menys degut a la situació de crisi."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00