¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El pressupost de les obres investigades de la trama de Sabadell supera els 10 milions d'euros

El que sospita la policia és que els empresaris que se les van adjudicar van pagar a alguns dels càrrecs polítics imputats una quantitat econòmica fixa per assegurar-se el projecte, a més d'una comissió del 3 per cent

La policia continua examinant tota la documentació intervinguda per recollir noves proves sobre les obres investigades, però també perquè sospiten que no són les úniques que s'haurien adjudicat a dit. De moment, segons fonts properes al cas, el pressupost de les adjudicacions sota sospita supera, almenys, els 10 milions d'euros, en total.

Una de les promocions investigades és la del Parc Empresarial del Vallès. La tesi és que els empresaris que s'haurien quedat amb aquest projecte, i amb els altres investigats, haurien arribat a pagar més de 120.000 euros per assegurar-se-les, a més d'una comissió del 3 per cent, sobre el pressupost total de l'adjudicació. De fet, segons ha sabut la SER, converses entre els principals implicats en aquesta suposada trama de corrupció urbanística revelen, per exemple que un regidor de l'Ajuntament de Sabadell va rebre dues entregues de 200.000 i 300.000 euros per part d'empresaris per aconseguir les adjudicacions. A mesura que avançava la investigació, en els telèfons que els mossos tenien punxats van anar apareixent converses de l'alcalde amb alguns d'ells. Els empresaris es referien a Manel Bustos com el capo quan parlaven d'ell. Segons aquestes mateixes fonts, la policia i la fiscalia anticorrupció sospiten que, a banda del PSC i el PP, la trama podria esquitxar també algún càrrec de Convergència i Unió a la Diputació de Barcelona. D'aquí que, segons ha sabut aquesta emissora, els investigadors han demanat també a aquesta institució que els remeti nova documentació.

L'operació Mercuri neix de la confessió que l'intermediari de les presumptes comissions va fer a la Policia. D'aquí el nom amb què s'ha batejat l'operatiu, perquè dins de la mitologia romana, Mercuri era el missatger dels déus.

Cargando