¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Morín: "seguiré lluitant per la salut reproductiva de la dona"

Vist per sentència el judici contra les clíniques d'avortament del Doctor Carles Morín, acusat per un centenar d'avortaments presumptament il·legals. El metge s'enfronta a una pena de més de 270 anys de presó

El doctor Carlos Morín, qualificat pels antiavortistes com a rei dels avortaments es declara innocent dels presumptes casos d'avortaments il·legals del que l'acusen. Aquest dijous fa justament 5 anys que el metge va entrar a la presó pel centenar de delictes que li imputàven i després d'aquest periple, el judici ha quedat vist per sentència

Més de dos mesos després de l'inici del judici i després d'un procès de cinc anys, el periple de les clíniques del doctor Morín sembla arribar al final.

El metge, per qui la fiscal demana més de 280 banys de presó, ha aprofitat l'últim torn de paraula per demanar que "els historials clínics de les noies que van avortar abandonin els jutjats i es dipositin a l'Institut Català de la Salut".

Només un dels altres metges acusats ha volgut fer ús de l'últim torn de paraula, per assegurar que "tots els avortaments que ha fet en la seva experiència laboral són legals". Mentre que el jutge, després de dos mesos de judici ha assegurat quan pronunciava el "vist per sentència" que es tractava d'una frase "que pensava que mai arribaria a pronunciar".

A la sortida de la Sala, Carlos Morín i la seva dona han tornat a defensar la seva innocència. Morín s'ha mostrat convençut que l'absoldran i ha assegurat que sempre ha defensat "la salut reproductiva de les dones" i que continuarà fent-ho.

La fiscal només va retirar l'acusació contra ell pels casos d'avortament on ha quedat demostrada la malformació i el metge s'enfronta a una condemna de més de 280 anys de presó per un centenar de presumptes avortaments il·legals i per falsificar la documentació de les seves pacients, amb la única finalitat, segons l'acusació, d'enriquir-se.

El metge ha qualificat el judici "d'innecessàri" i de basat "en mentides", mentre que la seva dona ha dit que "el mal ja s'ha fet", perquè han hagut de tancar totes les clíniques, però tot i així ha assegurat "que el judici s'havia de fer, per demostrar la veritat".

La dona de Morín també ha lamentat el periple que han passat les 100 noies, algunes de les quals han declarat al judici, i a qui inicialment es va imputar per un delicte d'avortament il·legal, si bé després es va acabar arxivant.

Les defenses demanen l'absolució de Morín, la dona i la resta de metges col·laboradors que s'enfronten en alguns casos a més de 200 anys de presó, malgrat totes les acusacions, excepte la fiscal, van rebaixar substancialment la pena, després que caiguessin alguns dels principals testimonis protegits.

Cargando