¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Els premiats dels Ondas 2012 demanen combatre la crisi amb el millor periodisme

Aquest dijous s'han lliurat els premis Ondas 2012 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona en una cerimònia marcada per la defensa del periodisme en aquests temps de crisi en què molts professionals estan perdent el seu treball

La actual directora de 'Hora 25', Àngels Barceló, recoge junto a antiguos editores el premio Ondas por los 40 años de 'Hora 25' /

Javier Gallego, Àngels Barceló, Luis del Olmo i Jon Sistiaga són alguns dels que han manat paraules d'alè i de compromís amb la professió.

Gemma Nierga feia aparició a l'escenari del Liceu de Barcelona amb un preciós vestit negre a les vuit del vespre. La festa de ràdio, la televisió i la música començava. Minuts després sortien a l'escenari Els "Ilustres Ignorantes", que arrencaven els primers somriures de la nit.

Pepa Bueno, companya de ràdio de Gemma, també l'acompanyava aquesta nit: "Amb Gemma he après que la ràdio és el mitjà més directe i que està més viva que mai", començava dient abans de presentar el primer premi, el de la categoria de millor programa de ràdio, que aquest any ha recaigut en 'Carne cruda'. El que va ser presentador d'aquest programa de RNE, ja desaparegut de la graella, Javier Gallego, explicava com es va introduir en el medi: "Escoltava a la ràdio com narraven les derrotes del meu equip i vaig començar a narrar partits però el meu equip sempre guanyava" . I d'aquí, al present: "Una targeta vermella ens ha tret del camp", deia Gallego en referència al que ha succeït amb el seu programa. "Li han donat un Ondas a un programa a l'atur, som molts els que estem perdent la feina" però "sí que es pot. Es pot guanyar un Ondas després de mort perquè crec que encara hi ha moltes guerres que hem de seguir lliurant els periodistes ", reivindicava Gallec abans de mostrar una samarreta on es podia llegir:" Estic més que fart i no vull seguir suportant ".

'Hora 25' deixava una de les fotos de la nit, la de molts dels presentadors que el programa ha tingut al llarg d'aquests 40 anys de trajectòria. Àngels Barceló li ha posat veu a la foto i destacava una absència, la de Carlos Llamas, "sense el que no s'entén 'Hora 25'." 'Hora 25' és una manera d'entendre una professió que està més amenaçada que mai ", recalca la presentadora que també agraeix el premi "a qui, davant la temptació televisiva, posa la ràdio cada nit a les vuit".

"David Bisbal s'ha posat dempeus per aplaudir Javi Nieves", va dir Gemma Nierga. I així era. El presentador del programa despertador de Cadena 100 pujava a l'escenari per rebre el seu premi a la ràdio musical. "És un Ondas, no m'ho puc creure", deia amb el guardó a la mà.

Un dels moments més esperats de la nit venia a continuació. Luis del Olmo rebia el premi especial del jurat de mans del seu amic Iñaki Gabilondo: "Aquest Ondas el vull donar a tots els companys que aquest moment ho estan passant malament, molt malament". "Estimats companys: Lluiteu, heu de lluitar", demanava emocionat el periodista.

Després de l'actuació de Pablo Alborán, Pepa Bueno abandonava l'escenari i Frank Blanco passava a ser el nou company de Gemma Nierga. Junts van lliurar el premi al millor programa d'entreteniment a 'La voz' (Telecinco). Jesús Vázquez ha recordat que el 2007 va rebre un altre premi Ondas a la seva trajectòria professional el mateix dia del seu casament. "L'any que ve, quan em quedi embarassat, rebré un altre", feia broma.

Jon Sistiaga rebia el premi a millor cobertura informativa de mans de Carlos Martínez i tampoc s'oblidava dels seus companys: "Vull dedicar el premi a tots aquests periodistes que estan patint aquesta puta crisi".

El premi al millor presentador de televisió aquest any és per a Jordi Hurtado, que compartia amb tots el seu secret: "Voler al programa i no deixar de posar passió després de 10 anys". Per la seva banda, Anne Igartiburu, guapíssima amb un vestit verd llarg, compartia el premi "amb tots els treballadors de TVE que, com ha dit el mestre Luis del Olmo, són mals moments per al periodisme".

Els actors premiats aquest any han estat Mariano Peña i Concha Velasco. El primer ha recordat perquè es va fer actor: "El que a mi em va portar al món de la interpretació va ser el viure un munt de vides a més de la meva. De vegades ets un rei, un ministre, un murri ... bé, a vegades els personatges s'assemblen molt entre si, i més en aquests temps que corren ". La segona, Concha Velasco, no ha pogut assistir a la gala perquè tenia funció al teatre però mostrava en un vídeo seu agraïment: "Avui és el meu aniversari, faig 73, quin gran regal".

José Antonio Ponseti lliurava el premi al millor programa iberoamericà al seu amic Julio Sánchez Crist, director de 'La W' (W Ràdio - Colòmbia). Aquest recordava que Colòmbia va rebre un altre Ondas amb 'La voz del secuestro', un programa que parla del que succeeix en les selves de Colòmbia. "Tant de bo un colombià vingui i rebi un altre Ondas i els expliqui que el meu país està en pau", concloïa.

Un any més, la música tanca la gala. Eros Ramazzotti recollia el premi a especial de la música i amb una cançó posava fi a la cerimònia d'aquest any. La festa posterior, ja és només per als premiats.

Cargando