Sociedad

Manifest en defensa de les assignatures de tecnologia a l'ESO

Prop de 200 universitats, escoles d'enginyeria, col.legis professionals i empreses secunden a hores d'ara el manifest en defensa de les assignatures de tecnologia a secundària.

PERE GENDRAU / ACN

D'acord amb el text original de la Llei de Qualitat de l'Educació -sobre el qual el Ministeri ja ha anunciat que farà algunes modificacions- els alumnes de primer, segon i tercer d'ESO deixaran de cursar obligatòriament aquestes assignatures. Això arriba en un moment en què les universitats i altres centres d'educació superior alerten de la manca de vocacions tècniques.

Más información

Una tendència, que si no es modifica farà que les empreses necessitin contractar enginyers i personal tècnic procedents d'altres països perquè aquí no hi haurà prou gent preparada. El president de l'associació del professorat tècnic de Catalunya, Jordi Orts denuncia que tal i com està plantejada la reforma educativa del govern de Rajoy tornem 40 anys enrere.

Precisament el manifest recorda que fa 22 anys es va haver de modificar el sistema educatiu espanyol per donar resposta a l'analfabetisme tecnològic de la seva societat. I que aquesta necessitat d'educar en la ciència és més urgent que mai en l'actual moment de crisi del model productiu.

Fins ara els alumnes de primer, segon i tercer d'ESO han de fer obligatòriament una assignatura de tecnologia que es converteix en optativa a quart d'ESO i a Batxillerat en funció del cicle escollit per cada alumne. Els professors confien que el que ells qualifiquen d'error greu, sigui una de les qüestions en que el ministre José Ignacio Wert estigui disposat a corregir el seu avantprojecte.

Dimarts està convocada la sectorial d'educació -trobada del ministre d'Educació amb tots els consellers del ram-. Els consellers confien oficialitzar els canvis que s'han estat negociant aquestes darreres setmanes i que suposen, entre d'altres, la recuperació del Batxillerat Artístic o flexibilitzar els percentatges de continguts que fixen l'estat i les comunitats autònomes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00