¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat ja ha rebut el 90% del Fons de Liquiditat

La Generalitat ha rebut 4.828.000 d'euros dels 5.370 que ha demanat prestats al Fons de Liquiditat Autonòmica, el que suposa el 89,9% dels fons sol.licitats, segons dades del departament d'Economia de la Generalitat

Dilluns a la tarda, el president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà davant la Diputació Permanent del Parlament català per informar del Fons de Liquiditat i dels seus efectes sobre el control de la gestió de la tresoreria de la Generalitat.

La Generalitat ha rebut el gruix dels fons, 3.288,9 milions d'euros, durant el mes novembre, quan va haver d'afrontar el venciment de bons minoristes-els anomenats'' bons patriòtics'' -, i dels seus corresponents interessos, per valor de 2.847 milions d'euros.

Així doncs, quedaran pendents per desembre un total de 542 milions d'euros, tot i que la Generalitat ja ha avisat que necessitarà recórrer al Fons de Liquiditat també l'any que ve.

En la seva última compareixença al Parlament, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va precisar que els 5.370 milions d'euros que Hisenda ha autoritzat la Generalitat a demanar prestats al Fons de Liquiditat Autonòmic ) poden suposar el pagament d'uns 2.000 milions en interessos en els propers deu anys.

A més de per cobrir venciments, la Generalitat ha fet servir aquests fons per pagar factures endarrerides amb entitats amb concerts en matèria sanitària, amb entitats del sector social i amb farmàcies, entre altres fins.

La delicada situació de la tresoreria de la Generalitat va fer que al juliol no pogués atendre el pagament de les quantitats que tenia compromeses per concerts socials i sanitaris, i la Generalitat encara no ha aconseguit saldar els seus deutes al complet.

D'altra banda, el conseller d'Economia va reclamar recentment al ministeri d'Hisenda major flexibilitat respecte al dèficit públic del 2013, que creu que hauria de ser del 2% en lloc del 0,7% marcat per a l'any que ve per les comunitats.

Cargando