Sociedad

Navarro diu a Mas que no donarà suport a la seva investidura

CiU adverteix que no articularà un equip negociador amb el PSC, a diferència del que ha previst amb ERC

Imagen de archivo de la reunión entre Artur Mas y Pere Navarro del 27 de abril de 2012ACN

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'han reunit aquest dilluns al Palau de la Generalitat en una trobada en què el líder socialista li ha avançat que no donaria suport a la seva investidura.

Tal com s'assenyala des del PSC en un comunicat, Navarro ha explicat a Mas que està a favor de consultar els catalans en un procés "acordat" i "legal", tot i que ha matisat que aquesta qüestió no ha de ser "prioritària" aquesta legislatura "tenint en compte la dramàtica crisi social i econòmica en la qual estem immersos". Des de CiU, s'assenyala que, a diferència del que passa amb ERC, no s'articularà un equip negociador amb el PSC.

Más información

La trobada ha començat a les nou del matí, ha durat aproximàdament una hora i ha tingut un to cordial i correcte segons s'assegura des de CiU. Un temps que el primer secretari del PSC ha aprofitat per traslladar a Mas les propostes de la seva formació en matèria de fiscalitat per incrementar els ingressos. Navarro també ha indicat al president en funcions que, per al PSC, les polítiques que garanteixin els drets de la ciutadania "són prioritàries".

Alhora, Navarro ha traslladat a Mas la intenció del grup socialista d'impulsar iniciatives parlamentàries que tinguin com a objectiu la reforma constitucional per garantir un millor finançament i una millora de les relacions entre Catalunya i Espanya, segons explica el PSC en un comunicat. Pel que fa els pressupostos, el líder socialista s'ha compromès a analitzar-los primer abans de decidir el sentit del seu vot.

Des de Convergència i Unió, s'assenyala que no s'articularà un equip negociador amb el PSC, a diferència del que passa amb Esquerra Republicana de Catalunya. "De cara als propers temps, hi haurà disponibilitat al diàleg i es podrà parlar de coses", s'afegeix des de la federació. En aquest sentit, es valora la trobada però, especialment, pensant en el mig termini.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00