¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Vila d'Abadal i 5 membres del corrent crític marxen d'UDC

Crisi a Unió Democràtica. L'alcalde més important dels democristians, Josep Maria Vila d'Abadal i cap visible del sector crític, s'ha donat de baixa del partit per discrepàncies amb Josep Antoni Duran i Lleida, al qui acusa de qüestionar la voluntat del poble i el projecte independentista d'Artur Mas

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, durant la roda de premsa per explicar la seva renúncia com a militant d'Unió. /

Després d'aquest anunci, Duran va respondre a través d'un comunicat del partit, acusant l'alcalde de Vic de deslleial i atribuint la seva marxa a un afany de protagonisme.

Vila d'Abadal es va enfrontar farà mig any a Duran Lleida per la presidència del Comitè Democràtica, obtenint un 20% dels suports de la militància

Segons Duran, ara marxa perquè no va acceptar aquesta derrota. Vila d'Abadal, que estripa el carnet d'Unió però no deixa ni l'alcaldia de Vic ni la presidència de l'Associació de Municipis per la Independència, ha pres aquesta decisió després del Consell Nacional del passat dissabte, en el que Duran Lleida va demanar als militants no deixar-se arrossegar pel l'independentisme.

A la marxa de Vila d'Abadal hi van seguir ahir al vespre 5 dels membres més representatius del corrent crític "el matí", sector opositor a Duran Lleida des de ja fa molts anys. Aquests membres, apart, han anunciat que demanaran l'ingrés a CDC.

Aquest Consell Nacional que també serà, segur, objecte de debat aquesta tarda a l'executiva que celebra Convergència Democràtica... El desmarcament de Duran i els democristians del full de ruta traçat per Artur Mas i la voluntat de restablir ponts amb el PP, no han agradat gens a la seu de Còrsega.

Fins ara, només ha respòs algun dirigent a les xarxes socials, en privat tots els membres de la direcció consultats mostren un evident malestar. Per avui esperem ja la posició oficial del partit.

Cargando