Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

Convocades les primeres grans protestes contra la reforma educativa del PP

Dilluns vinent, dia dels drets humans, la plataforma SOM Escola convoca una concentració a dos quarts de set de la tarda, a la plaça Sant Jaume en defensa de la immersió lingüística a Catalunya

ACN

A més la plataforma que aglutina una trentena d'entitats educatives i en defensa de la llengua demana a les escoles que dilluns pengin en un lloc visible pancartes i cartells amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català" i que a la sortida de classe facin petits actes reivindicatius amb pares, alumnes i famílies.

Dijous, el Moviment Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) ha convocat una manifestació que sortirà a les sis de la plaça universitat. Una protesta per rebutjar l'agressió al català que contempla la llei i també el fet que dibuixi una escola clarament segregadora.

Les entitats que conformen el MUCE diuen que per "millorar la qualitat educativa no és necessària una nova llei" i que aquesta "és un pretext partidista en moments de crisi per imposar un model educatiu mercantilista, elitista i competitiu."

Els convocants exigeixen la retirada del projecte de llei del PP, la dimissió del ministre Wert i que en els propers pressupostos tant de l'Estat com de la Generalitat es prioritzi l'educació pública.

Sindicats, associacions d'alumnes, pares i mares i moviments de renovació pedagògica demanen també a les escoles que facin sentir la seva veu durant tota la jornada de dijous organitzant actes de protesta com ara xiulades o cassolades al voltant de les escoles.

Aquesta segona jornada de protesta no es farà només a Catalunya sinó que s'emmarca dins d'una jornada de lluita per l'ensenyament convocada a tot l'Estat, "en defensa de l'educació pública i contra la LOMCE i les retallades."