¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La privatització de TABASA tanca una font de finançament d'infraestructures

Aquesta empresa pública dedicava una part dels seus beneficis a pagar la construcció d'obres publiques per millorar la mobilitat.

A la pàgina web de TABASA encara es llegeix que aquesta empresa destina els seus beneficis al finançament de noves infraestructures per a la mobilitat que permetin fomentar el transport públic... Però això ja no serà així. Abertis i el banc brasiler que s'han quedat amb les concessions, com a empreses privades, no tenen previst reinvertir els seus beneficis en altres infraestructures. Com a molt fer millores en els 40 quilòmetres que gestionen de Vallvidrera i el Cadí. L'ex conseller de política territorial, Joaquim Nadal, ha dit en declaracions a la SER que sense entrar a valorar la situació financera de la Generalitat, ell no hauria venut un instrument que servia per invertir en infraestructures.

Amb els beneficis de Tabasa s'havien finançat el carril Bus-Vao de la C-58 o la nova estació de Vulpelleres, en la líniea del vallès dels ferrocarrils. En marxa està la remodelació de l'estació de Gràcia i com a projectes queden aparcats el túnel de maniobra de ferrocarrils de la Generalitat a la plaça de Catalunya o el túnel de la conreria que forma part d'una via que ha d'unir Badalona amb Mollet. Són obres que no estaven previstes a curt termini, però que ara, ni a curt ni a llarg termini podran comptar amb els recursos generats pels peatges de Vallvidrera.

Cargando