Sociedad

Manel Prat diu que és sorprenent que el jutge donés més credibilitat a Manos Limpias

Són les primeres declaracions del director general de la Policia després de conèixer l'informe de la policia nacional que conclou que els mossos no van esborrar trucades ni missatges en el cas Macedònia

El director general de la Policia diu que és sorprenent que el jutge del cas Macedònia es refiés més d'un informe de part, de Manos Limpias, que de la informació que li van facilitar els mossos.

Más información

Són les primeres declaracions de la conselleria d'Interior després que la Cadena SER avancés que un informe de la policia nacional conclou que els mossos no van esborrar ni manipular cap trucada en una investigació sobre traficants de droga en el marc del cas Macedònia. Manos Limpias mantenia en el seu peritatge aquesta tesi i considerava que no es tractava de cap error sinó que la policia catalana ho havia fet expressament per protegir suposats delinqüents que van aparèixer durant la investigació.

Manel Prat celebra que l'anàlisi de la policia espanyola refermi el que ells havien mantingut des del primer moment però creu que la desconfiança del jutge del cas, Joaquin Aguirre, és sorprenent: "Entenem que s'han de garantir tots els drets i el jutge ha de tenir prou llibertat per determinar el que consideri, però el que sí que ens sorprèn és que davant dels atestats i pericials que havíem presentat nosaltres no se n'acabi de refiar i en canvi es tingui més en compte i consideració el que diu una de les parts i es posi en dubte un sistema que està altament consolidat", ha dit Prat en declaracions a la Cadena SER.

El cap de la unitat Anticorrupció dels mossos, el mateix que ha dirigit l'operació Mercuri de Sabadell, i 5 subordinats seus segueixen imputats en aquesta causa. L'Audiència de Barcelona té els recursos dels agents i de la fiscalia pendents de resoldre des de fa mesos.

Per la seva banda, el Sindicat de Comandaments de Mossos, el SICME, lamenta també que el jutge del cas Macedònia donés més credibilitat a un informe de Manos Limpias que a la policia catalana. El secretari general del sindicat, Jordi Dalmau creu que es va danyar la imatge dels mossos i ara costarà refer-la. Per això demanen que hi hagi el mateix ressò que aleshores: "L'informe del cos nacional de policia ens dóna la raó però la imatge que va sortir aleshores posant en dubte de la professionalitat dle cos no quedarà pal.liada amb aquesta notícia", deia Dalmau dimecres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00