Sociedad

A les fosques

L'empresa que gestiona el manteniment dels fanals dels barris de Sant Andreu, Sant Martí i Nou Barris de Barcelona ha denunciat 4 treballadors per presumpte sabotatge. Des del cap de setmana, 27.000 fanals, la meitat dels que hi ha entre els tres barris, s'han espatllat en algun moment i l'empresa sospita que els treballadors, que estan en vaga, hi tenen molt a veure

Un fanal al carrer de Casp de BarcelonaEDUARD NAVARRO

Ara mateix, segons càlculs de l'Ajuntament encara hi ha 600 fanals sense llum repartits per Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu. Semblen molts, però són pocs si els comparem amb els 27.300 que s'han quedat a les fosques des de dilluns.

El gerent d'hàbitat urbà de l'Ajuntament, Albert Vilalta, ha explicat que gairebé la meitat de carrers i places d'aquests barris han estat sense llum en algun moment per un sabotatge.

Fonts de l'empresa han confirmat que s'ha presentat una denúncia davant d'un jutjat de guàrdia de Barcelona contra 4 treballadors que haurien manipulat i provocat destrosses de forma intencionada en diferents quadres elèctrics.

L'Ajuntament manté activat l'operatiu d'emergència per reparar els punts de llums malmesos mentre duri el conflicte laboral a l'empresa.

En una nota el consistori aclareix que s'actua només en aquells punts de llum que han estat espatllats de forma intencionada per no interferir en el dret de vaga dels treballadors.

L'empresa continua negociant amb els sindicats per mirar d'acabar amb la vaga que es fa per l'amenaça d'un ERE temporal. De moment, IMESAPI s'enfronta a un expedient sancionador que li ha obert l'Ajuntament per incompliment del servei.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00