Sociedad

Acceleren la destrucció de droga i armes per evitar robatoris

Els jutges i magistrats de Barcelona han ordenat en els últims 5 mesos la incineració d'una tona de cocaïna, haixix i derivats i de cara l'any que ve es preveu eliminar més de 8.000 armes, que ocupen espai i que representen un perill en cas de robatori

Una imatge de l'hivernacle de Sentmenat amb 3.500 plantes de marihuanaGuardia Civil

El president de l'Audiència de Barcelona, Pablo Llanera va enviar una circular a tots els jutges el mes de juliol recomanant la destrucció de la droga abans i tot que se celebrés el judici oral.

Els motius: evitar robatoris i fins i tot problemes de salut pels agents que l'han de custodiar. Des d'aleshores ja s'han cremat 1.000 quilos de substàncies estupefaents, sobretot haixix i cocaïna. Llanera ha explicat en declaracions a la Cadena SER que aviat en podran destruir més: "Estem pràcticament a punt d'aconseguir la destrucció de 800 quilos més. Això suposaria eliminar pràcticament més de la meitat de la substància que teníem acumulada"

Abans de destruir la droga se'n guarda una mostra per si cal fer alguna contra anàlisi o sorgeix algun dubte durant el judici. El perill de robatori d'aquestes substàncies és ben real i hi ha precedents que ho confirmen. A l'octubre,van desaparèixer 300 quilos de cocaïna del dipòsit oficial de Cadis i al març van robar 30 quilos més d'aquesta droga a l'Institut de Toxicologia de Sevilla. Arran del darrer cas, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz va explicar que promouran la destrucció de les partides de droga poc després d'intervenir-les.

Más información

El pròxim pas és destruir també armes de foc, algunes d'elles no se sap ni a quin cas pertanyen. N'hi ha fins a 45.000 als dipòsits de la Guàrdia Civil. "Són armes intervingudes fa anys quan no hi havia un seguiment informàtic dels decomissos com ara i la idea és destruir-ho quan no siguin estrictament necessàries pel judici o per fer proves balístiques", ha explicat el president de l'Audiència de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00