¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Estafadors septuagenaris

Detenen dos estafadors, de 72 i 77 anys, per enganyar una setantena de víctimes amb falsos fons d'inversió en segells. Es calcula que els arrestats podrien haver defraudat més d'un milió i mig d'euros

Mostra dels segells intervinguts i que no tenien cap valor /

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 72 i 77 anys per presumptament enganyar una setantena de persones amb falsos fons d'inversió en segells. Els detinguts contactaven amb les persones interessades en el negoci de compra i venda de segells i els convencien de fer la inversió. Posteriorment, sempre segons la versió de les víctimes, els segells havien de ser subhastats i revenuts sobre el preu inicial de compra i recuperaven la inversió junt amb uns beneficis. Es calcula que de moment hi ha 70 persones que podrien haver estat estafades i que n'hi ha d'altres que encara no han detectat el frau.

Els detinguts són Pedro E.F., veí de Barcelona, 72 anys i Antonio A.G., veí de Barcelona, 77 anys, ambdós de nacionalitat espanyola.

Fins al moment hi ha 70 víctimes, arreu de Catalunya i també a Castelló, que al finalitzar el termini establert no han rebut els beneficis acordats perquè no s'ha celebrat cap subhasta ni tampoc han recuperat els diners invertits. A banda, han pogut verificar que els segells en què teòricament s'havien invertit els seus diners, no tenen cap valor.

Segons la investigació duta a terme pels Mossos i sota la tutela Judicial del Jutjat d'Instrucció número 4 de Sant Boi de Llobregat, els detinguts planificaven l'estafa i preparaven una acurada posada en escena per no despertar les sospites de les potencials víctimes, fent-los creure que eren persones amb coneixements i capacitats específiques per a la gestió de fons invertits en la compravenda de segells.

Els dos detinguts, d'edat avançada, tenien antecedents per fets similars, estaven relacionats amb altres empreses i captaven les víctimes de la cartera de clients d'aquestes. Quan alguna d'aquestes empreses feia fallida, els autors oferien a les víctimes recuperar la inversió d'aquesta empresa en fallida, sempre i quan continuessin invertint en segells. Finalment, no recuperaven res i perdien la nova inversió.

Els Mossos sospiten que els detinguts es dedicaven a aquesta activitat des de fa vint anys utilitzant diversos despatxos de Barcelona i que podrien haver estafat més d'un milió i mig d'euros.

En els registres que es van efectuar als immobles dels detinguts es van recuperar 4610 euros en efectiu, txecs bancaris per valor de 23.000 euros i nombrosa documentació relacionada amb les dues empreses vinculades amb la presumpta estafa filatèlica.

Cargando