Sociedad

Puig anuncia explicacions

Abans de dijous el Conseller parlarà públicament i al Parlament sobre la gravíssima crisi de confiança oberta entre la cúpula del Departament d'Interior i els comandaments policials per la gestió dels aldarulls de la vaga general del 14 de novembre

S'acumulen les veus que demanen el cap de Puig, des dels rivals polítics fins als mateixos Mossos, i més després de l'aparició d''un informe que el Conseller sembla que desconeixia i que l''ha deixat en evidència, perquè desacredita les explicacions que va donar ara fa una setmana al Parlament en relació amb els incidents que es van viure aquest 14N.

Más información

S'acumulen les veus que demanen el cap de Puig, des dels rivals polítics fins als mateixos Mossos, i més després de l'aparició d''un informe que el Conseller sembla que desconeixia i que l'ha deixat en evidència, perquè desacredita les explicacions que va donar ara fa una setmana al Parlament en relació amb els incidents que es van viure aquest 14N.

Avui, el director general de la policia, gairebé tan qüestionat com el Conseller Felip Puig, ha donat a entendre que rodaran caps, però no polítics. Segurament el d'algun comandament policial que segons Manel Prat no va transmetre la informació que calia a Puig: "Dins de la cadena de comandament, un informe que creiem que podria ser rellevant per aportar informació al Parlament de Catalunya, alguna persona va creure que no ho era. Aquí hi ha un problema"

Puig va comparèixer al Parlament per respondre sobre les actuacions dels antiavalots dels Mossos el dia de la vaga general sense dir que la policia va registrar en un informe que a la mateixa zona on una dona va perdre un ull per l'impacte d'un projectil, els Mossos van disparar almenys un fusell.

No ho va dir, segons fonts d'Interior, perquè Puig ignorava que existia aquest informe, amb data del 21 de novembre. És a dir, es va elaborar 7 dies després dels incidents i gairebé dues setmanes abans de la compareixença del Conseller.

El document, que seguint els protocols rutinaris de la policia hauria d'haver passat per les mans del Comissari que dirigeix els antiavalots, Sergi Pla, constata que un agent va disparar la llançadora contra un home que estava tirant objectes a la policia. Podria ser la mateixa acció que apareix al vídeo que la setmana passada es va penjar al Youtube.

Tot plegat ha causat malestar entre la policia, sobretot a la BRIMO, la unitat antiavalots. Els agents, tot i que admeten que si l'informe no va arribar a mans de Puig es pot atribuir a l'error d'algun dels alts comandaments policials, demanen responsabilitats a la cúpula política d'Interior.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00