Sociedad

Cimera contra la Llei Wert

Els partits que estan a favor de la immersió lingüística i el consell escolar buscaran aquesta tarda la unitat d'acció contra la reforma educativa que prepara el govern espanyol en una cimera convocada per Artur Mas a les 16.30 hores.

Milers de persones es concentren a la Plaça de Sant Jaume contra la Llei WertACN

A petició del president Mas, participaran en aquesta trobada el secretari genreal de CDC, Oriol Pujol, el president d'ERC, Oriol Junqueras, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, a més de la permanent del consell escolar, presidida per Ferran Ruiz. També hi seran la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el titular de Cultura, Ferran Mascarell. Després de la reunió, Rigau presidirà també al Palau de la Generalitat el plenari del consell escolar, que aprovarà un manifest.

Más información

La reunió s'emmarca en una setmana de mobilitzacions de la comunitat educativa contra l'avantprojecte de llei que promou el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que redueix el català d'assignatura troncal a especialitat, col?locant-la així com a quarta llengua. El Govern considera aquest projecte un atac a la immersió i ja ha avisat que continuarà aplicant la Llei d'Educació de Catalunya.

El Ministeri d'Educació va enviar la setmana passada a les comunitats el seu esborrany d'avantprojecte de Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa, un dia abans de la reunió de la sectorial amb tots els consellers autonòmics i el ministre. La titular d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, va posar el crit al cel en conèixer els continguts d'aquest esborrany i ja va denunciar dilluns al vespre que era la pitjor ofensiva contra el català des de la democràcia.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha titllat aquest dimarts la llei Wert de "reforma encoberta de la Constitució", i ha apostat per construir en aquesta cimera una unitat d'acció de cara a la tramitació al Congrés.

La setmana de mobilitzacions en defensa del català a l'escola conclourà amb una manifestació convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que agrupa els sindicats de professors, les associacions de pares i mares i els estudiants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00